A mikro-univerzumtól a makro-univerzumig


Sokat gondolkodtam, hogy milyen bevezetőt írjak a következő két videóhoz. Annyit tudok csak ajánlani, hogy olvassátok el előtte a világegyetemről, és az atomokról szóló menüpontokat.

Azt mondják, hogy a tudomány eltávolít Istentől. Szerintem éppen ellenkezőleg; minél jobban megismerjük a világot, az atomoktól a világegyetemig, annál jobban rá kell döbbennünk, hogy olyan, emberi ésszel fel nem fogható precíz alkotás, hogy ez nem lehet csupán a véletlen műve. Ez csakis egy hatalmas, intelligens, teremtő erőnek köszönhető. Ha úgy tetszik, Istennek. Ahogy a Koránban is mondja, jel van mindenben, amit Ő teremtett, és aki használja az eszét meglátja ezeket a jeleket.

Az első videóban a Tibettől utazunk egészen az Univerzum határáig, majd vissza. Alul lehet látni, hogy mennyi utat tesz meg a fény a Földtől addig a pontig, ahol éppen vagyunk. (Lighyear = fényév)


 

A második videó arányaiban mutatja meg a világot. Nem csak felfelé, a galaxisok irányában, hanem lefelé is, a molekulák, atomok, neutronok, quarkok irányába. Mindez méretarányosan.

Én akárhányszor megnézem ezeket a videókat, csak annyit tudok mondani, hogy Isten a leghatalmasabb, vagyis

Allahu Akbar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.