Szeretettel köszöntelek kedves idelátogató!

 Ezt a lapot azzal a céllal kezdtem el szerkeszteni, hogy kicsit közelebb hozzam hozzád az iszlámot. Igaz, hogy itt csak a legalapvetőbb fogalmakról, dolgokról olvashatsz, de talán elegendő lesz ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésedet.

Azok számára, akik kedvelik a tudományokat, vannak olyan menüpontok, amelyek a csillagászat, fizika, matematika, biológia, kémia felől közelítik meg a vallást. ("A világegyetem"-től "A Korán csodái"-ig). Hamarosan még több lesz ilyen menüpont lesz insaallah. Az Ajánlóban további honlapokat és könyvcímeket találtok, amiket olvasva még több ismeretet szerezhettek. Hát most hirtelen ennyi...

 Kellemes időtöltést!

"A" 


Egy nagyon jó, tudományos honlapot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

www.ertem.hu

Ez az "Értelmes Tervezettség Mozgalom" oldala, melynek tagja fizikusok, biológusok, vegyészmérnökök, stb., és teljesen tudományos oldalról közelítik meg a világ teremtését.

Idézet a honlapról:

"Az intelligens tervezettség az a tudományos megközelítés, amely szerint az univerzumban megfigyelhető fizikai és biológiai rendszerek intelligens, céltudatos tervezés nyomán jöttek létre, nem pedig véletlenül, irányítatlan természeti folyamatok révén. A 2001 óta működő Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) Egyesület arra törekszik, hogy az intelligens tervezettség érvrendszerét, valamint az evolúcióelmélet hiányosságait megismertesse a nagyközönséggel és a tudományos világgal. Ennek érdekében az Egyesület könyveket és filmeket jelentet meg, tagjai konferenciákat és tudományos vitákat szerveznek, valamint előadásokat tartanak. A minden politikai párttól és egyháztól függetlenül működő civil szervezet a nemzetközi intelligens tervezettség mozgalom része, kapcsolatban áll annak vezető intézményeivel. A magyarországi Egyesület tiszteletbeli elnöke Dr. Jeszenszky Ferenc fizikus, gyakorló elnöke pedig Dr. Farkas Ferenc vegyészmérnök.  2009-ben alakult meg az Egyesület Biológiai Szakosztálya (Biosz). Ez tömöríti az Egyesület azon – jelenleg tizenöt – tagját, akik biológiai végzettséggel rendelkeznek. A Biosz feladata az intelligens tervezettség biológiai vonatkozásainak szakmai vizsgálata és ezekkel kapcsolatos nyilatkozatok megfogalmazása."                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x